Workshop Financial Planning 2019

Workshop Financial Planning 20192019-02-06T08:26:12+00:00

Op donderdag 14 maart 2019 organiseren we opnieuw de jaarlijkse workshop Financial Planning. Deze brengt een rijk gevuld programma met de toonaangevende docenten Nathalie Labeeuw (Cazimir advocaten), Gert De Greeve (Van Havermaet) en Etiënne de Callataÿ. Zij zullen u de laatste nieuwe wijzigingen en trends brengen, steeds gebaseerd op hun praktijkervaring.

Programma in de voormiddag:

De wet van 22 juli 2018 heeft het huwelijksvermogensrecht grondig aangepast. Belangrijke wijzigingen betreffen de verfijning van het wettelijk stelsel, uitwerking van het stelsel van scheiding van goederen, uitbreiding van het regime van de huwelijksvoordelen, enz. Deze hervormingen hebben verregaande gevolgen voor het juridisch statuut van levensverzekeringen en voor de vereffening-verdeling van het patrimonium en de huwelijksstelsels. Tijdens deze studievoormiddag krijgt u van Nathalie Labeeuw een praktijkgericht overzicht van de burgerrechtelijke en fiscale gevolgen. Hierbij wordt uiteraard aandacht besteed aan de recentste wetgeving en aan een aantal praktijkproblemen en relevante rechtspraak.

Programma in de namiddag:

Tijdens de sessie van Gert De Greeve zullen we ons focussen op praktische gevolgen van diverse wetswijzigingen en impact van actuele rechtspraak. Het zomerakkoord heeft het fiscale landschap voor vermogens, zowel in privé als voor vennootschappen, op sommige punten fundamenteel veranderd. De kaaimantaks is drastisch uitgebreid, en dit met terugwerkende kracht. De kijk van de fiscus en de rechtspraak op onroerend goed optimalisaties is verscherpt. Aan de hand van praktijkgevallen licht de docent een en ander toe.

We sluiten de dag af met Etienne de Callataÿ. Hij maakt een verklarende analyse van de economische actualiteit en gaat onder meer na wat voor invloed die heeft op een investeringsstrategie. Het gaat dan even goed over de wereldconjunctuur, over de impact op de Eurozone als over de eigen Belgische economische toestand.

Verder biedt deze workshop u de mogelijkheid om nadien nog even bij te praten met uw collega’s. Door deelname kan u 6 punten verdienen voor FSMA voor bank- en beleggingsdiensten of verzekeringsmateries.

De organisatoren kijken ernaar uit u ook te mogen ontmoeten.

Jo Stremersch, Daniël Nagels, Luc De Schoesitter en Severine Jacobs

Programma

08u30 Onthaal

09u00 Actualia successie – deel 1

10u30 Koffiepauze

11u00 Actualia successie – deel 2

12u30 Lunch

13u30 Actualia fiscaliteit

15u00 Koffiepauze

15u30 Een kijk op de economische stand van zaken

17u00 Afsluitingsdrink (einde voorzien om 18u00)

Iedereen die zich interesseert in de materie van persoonlijke financiële planning en aanverwante thema’s.

Datum

Donderdag 14 maart 2019

Locatie

Ter Elst, Kattenbroek 1, 2650 Edegem (Routebeschrijving)

Deelnameprijs

400 euro excl. BTW inclusief cursusmateriaal, lunch en avondreceptie. Na inschrijving krijgt u een bevestigingsmail toegestuurd.

Annulatievoorwaarden

Annulatie door de deelnemer: Dit is mogelijk tot 2 weken voor de geplande sessie, nadien blijft het volledige inschrijvingsgeld verschuldigd. Het is wel toegelaten om een deelnemer te laten vervangen door een ander persoon.

Annulatie door Studio-FP: Wanneer minder dan 20 deelnemers zijn ingeschreven, wordt de opleiding geannuleerd. De reeds ingeschreven deelnemers worden hiervan per mail op de hoogte gebracht. Indien de opleiding reeds werd betaald door de deelnemer wordt het bedrag op de dag van de annulatie teruggestort.

Accreditatie

De sessies zijn erkend in het kader van de permanente vorming voor BIBF, IAB en deels voor FSMA. Elke deelnemer krijgt op aanvraag een aanwezigheidsattest.

Door deelname kan u 6 punten verdienen voor FSMA voor bank- en beleggingsdiensten of verzekeringsmateries.

Subsidiëring via KMO portefeuille

Studio Financiële Planning geniet van een erkenning als opleidingsverstrekker door het Agentschap Innoveren en Ondernemen (DV.O105306) in het kader van KMO-portefeuille-tussenkomsten. U kan dus aanspraak maken op een subsidiëring door de Vlaamse Overheid. Voor KMO’s geldt een tussenkomst per opleiding van 40% (met een maximum van 10.000 €/jaar), middelgrote ondernemingen ontvangen een tussenkomst van 30% (met een maximum van 15.000 €/jaar).

  • Indien u nog niet eerder gebruik maakte van KMO-portefeuille dient u zich eerst te registreren als gebruiker. U volgt hiervoor de procedure vermeld op www.kmo-portefeuille.be – Hoe registreren en aanmelden.
  • Van zodra u beschikt over login-codes kan u de feitelijke subsidieaanvraag insturen. U volgt dan de procedure die u vindt op www.kmo-portefeuille.be bij “KMO-portefeuille voor ondernemers”, subtitel “Subsidies aanvragen en ontvangen”. De noodzakelijke codes en gegevens zal u terugvinden op de factuur die wij u bezorgen bij aanvang van de opleiding.
  • Let op: De subsidieaanvraag dient binnen de 14 dagen na de start van de opleiding ingestuurd te worden !! Het is in uw voordeel hiermee niet te wachten want na deze termijn vervalt uw recht op subsidie.